Λανθάνουσα γλώσσα...

«Τέτοιους πολιτικούς είχαμε δυστυχώς πολλούς στη χώρα μας, γιαυτό και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε».

...Επωνύμου του Έλληνος, πασοκαρχηγού


Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Ούτε κουκούτσι μυαλό δεν έχουν...

Θα μού επιτρέψετε να μην ασχοληθώ με τα "φλέγοντα" θέματα, τα πολιτικά δηλαδή. Θα το κάνω αν και εφόσον μπορέσω. Σίγουρα μετά από όταν καταφέρω να φτιάξω και να υποβάλω την Φι-Δι μου... Που όπως φαίνεται θα είναι πολύ πιό "φλέγον" θέμα.

Πάνω σ' αυτό ήθελα να κοινολογήσω την ιδέα που μού ήρθε, όταν σκεφτόμουνα τους πρωτεργάτες (εμπνευστές και εκτελεστές...) των μνημονίων.
Και οι μεν εμπνευστές, οι πάτρωνες των τροϊκανών που μάς κουβαλιούνται κάθε τόσο, φαίνεται πως δεν έχουν κουκούτσι μυαλό... Αλλοιώς γιατί να επιμένουν σε μιά πολιτική που είναι προφανέστατα αποτυχημένη. Στην Ελλάδα τώρα (αλλά και στην Πορτογαλία και την Ιρλανδία...) και παλιότερα ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ, όπου εφαρμόστηκε τέτοια πολιτική.
Εκτός κι αν το πάνε «αλλού», διαφορετικό από αυτά που κόπτονται.
Οπότε έχουν ΠΟΛΥ μυαλό...
Οι εκτελεστές όμως, οι δικοί μας εκτελεστές (με την ευθεία ή την μεταφορική έννοια του όρου...) σίγουρα δεν έχουν κουκούτσι μυαλό.
Και εξηγούμαι.
Υπηρχε «μαύρη τρύπα» στο ταμείο, που ήθελαν, όπως έλεγαν, να την κλείσουν. Πάει καλά. Δύο είναι οι τρόποι που μπορεί να γίνει αυτό, εφαρμοζόμενοι ταυτόχρονα ή αλληλοδιαδόχως:
1. Η ψηλότερη -μέχρι και εξοντωτική...- φορολόγηση για να αυξηθούν τα έσοδα.
2. Η περικοπή -μέχρι και εξοντωτική...- μισθών και συντάξεων και των γενικότερων κρατικών δαπανών για να μειωθούν τα έξοδα.
Προφανώς θεώρησαν ότι δεν γίνονταν να τα κάνουν ταυτόχρονα. Έτσι αποφάσισαν να κάνουν το ένα μετά το άλλο.
Και άρχισαν -οι ηλίθιοι!!!- από το δεύτερο. Γιαυτό, τώρα που ήρθε η ώρα του πρώτου, θα κληθούμε, όσοι έχουμε ακίνητα, να πληρώσουμε, εκτός των άλλων, τον ΦΑΠ του 2010, 2011 και 2012 συγκεντρωτικά!
Βρέ ηλίθιοι, πρώτα έπρεπε να αυξήσετε τους φόρους, τότε που ο κόσμος είχε κάποια λεφτά να τους πληρώσει.
Έτσι θα εισπράττατε πολύ περισσότερα!
Κουκούτσι μυαλό δεν έχετε...
Τώρα, έτσι που τα κάνατε, θα εισπράξετε ...τον κακό σας τον καιρό...
Σύντομα θα το διαπιστώσετε.