Λανθάνουσα γλώσσα...

«Τέτοιους πολιτικούς είχαμε δυστυχώς πολλούς στη χώρα μας, γιαυτό και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε».

...Επωνύμου του Έλληνος, πασοκαρχηγού


Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

...Aυτο-αδυναμία...
ακόμα και με 32.4% !!!

Ευτύχησα να έχω από έναν συντοπίτη ένα ηλεκτρονικό πινακάκι που υπολογίζει τις έδρες κάθε κόμματος από τις προβλέψεις των δημοσκοπήσεων ή και από απλές εικασίες των ποσοστών που θα πάρει κάθε κόμμα στις επόμενες εκλογές.
Τις επόμενες εκλογές που πολλοί τις εξόρκιζαν και δεν τις ήθελαν (ιδίως οι εξωτερικοί φιλοτοκογλύφοι μας) αλλά τελικώς θα γίνουν πέντε μέρες μετά την Πρωτομαγιά διότι δεν τους ...φτούρησε η κινδυνολογία.
Είχα ευκαιρία το πρω'ί' και το ...ψαχούλεψα το πινακάκι. Άρχισα να παίζω μαζί του ανεβοκατεβάζοντας τα ποσοστά των κομμάτων. Στα πλαίσια των πρόσφατων δημοσκοπήσεων πάντα, με πάνω-κάτω σύν ή πλήν 4%.
«Ζαλίστηκα» με το τελικό αποτέλεσμα και σκέφτηκα πως χρήσιμο μπορεί να σάς φανεί, αν σάς το μεταφέρω(*).

Λοιπόν, έχουμε και λέμε:
1. Αν περάσουν το 3% και μπούν στη Βουλή εννιά κόμματα (ας πούμε τα ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, Καμμένος, ΧΡ.ΑΥΓΗ, Οικολόγοι), το απαιτούμενο -ΑΘΡΟΙΣΤΙΚΟ...- ποσοστό για αυτο-αδυναμία 151 εδρών των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι 37.2% !!! Μπορούν δηλαδή τα κόμματα που συγκυβερνούν τώρα, να συγκυβερνήσουν και μετά τις εκλογές με ένα τόσο χαμηλό ποσοστό ψήφων. Αθροιστικό, ξαναλέω... Ώ! τι ...δημοκρατία, μπαμπά!
Κρατείστε όμως την αναπνοή σας, διότι:
2. Αν περάσουν το 3% και μπούν στη Βουλή οχτώ κόμματα, τότε το ποσοστό για αυτο-αδυναμία 151 εδρών κατεβαίνει στο 36.1% !!!
3. Αν μπούν στη Βουλή εφτά κόμματα, τότε το ποσοστό για αυτο-αδυναμία 151 εδρών κατεβαίνει ακόμα περισσότερο, στο 34.3% !!!
Και το ...κερασάκι της τούρτας:
4. Αν περάσουν το 3% μόνον έξη κόμματα, τότε το ποσοστό -αθροιστικό, ματαξαναλέω...- για αυτο-αδυναμία 151 εδρών βυθίζεται στο εντελώς απαξιωτικό 32.4% !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ζήτω η «δημοκρατία» μας !!!


Υ.Γ.
Χρήσιμο πάντως, για να κρίνουμε την «αξία» των σαμαραϊκών σαλπισμάτων περί αυτοδυναμίας της ΝΔ, νομίζω είναι και το ποσοστό που χρειάζεται ένα μόνον κόμμα στις παραπάνω περιπτώσεις:
1. Αν μπουν στη Βουλή 9 κόμματα, τότε χρειάζεται 39.1%.
2. Αν μπουν 8 κόμματα, τότε χρειάζεται 38.4%.
3. Αν μπουν 7 κόμματα, τότε 37.9%.
4. Αν μπουν 6 μόνον κόμματα, τότε του φτάνει  ένα 36.4%.
Βοήθειά του...
«Τού 'καψε τη γούνα» ο Καμμένος... Εκεί που είχε αναθαρρήσει με την πτώση του ΛΑΟΣ... Τού προκυψαν οι ...Καμμένοι και πάπαλα το όνειρο...
- - - - - - - - - -
(*) Μπορώ να σάς το "μεταφέρω", αν μού στείλετε ένα e-mail, για να κάνετε παιχνίδι μόνοι σας... Έχει -μεταξύ άλλων...- και πλάκα.

2 σχόλια:

Heliotypon είπε...

Ψιλοζαλίστηκα... Η εντύπωσή μου είναι ότι πρώτη φορά σε εκλογές επικρατεί τόση σύγχυση στο εκλογικό σώμα. Απογοητευμένοι οι ψηφοφόροι, άλλοι γιατί είναι θυμωμένοι με τα λαμόγια, άλλοι γιατί δεν περιμένουν πλέον ρουσφέτια (όχι όλοι), άλλοι γιατί ψάχνουν για εναλλακτικά κόμματα και μπορεί να ψηφίσουν μέχρι και Καμένο ή χρυσή αυγή! τέλειο κομφούζιο. Δεν ξέρω αν είναι καλό ή όχι αυτό, αλλά ως μεταβατική φάση από τον φανατισμό των "οπαδών" αλλά ποδόσφαιρο, καλή είναι!

Ν.Α. Λάμπης είπε...

Εξαιρετική η «αξιοποίηση» που έκανες στο πινακάκι μου, αγαπητή Νινή.

Νά 'σαι καλά.

Πάντα τέτοια.